Maakt

boeren

beter.

De veearts die boeren beter maakt

Een veearts maakt zieke koeien beter, dat is al decennia lang de essentie van het beroep. Klevet Koeienpraktijk maakt juist boeren beter. Door een praktische en proactieve advisering werkt Klevet Koeienpraktijk aan een gezonde en productieve melkveestapel. Door het aanbieden van drie abonnementsvormen heeft de melkveehouder een echte keuze voor een passende advisering. Met duidelijke afspraken en een eerlijk, transparant en vast maandtarief.

Lees hieronder hoe de abonnementsvormen opgebouwd zijn.

Waarom zou je gebruik maken van Klevet Koeienpraktijk?

ervaren veearts met een passie voor boeren en koeien

onafhankelijk advies zonder verkoop van medicijnen

-focus op preventief werken waardoor er meer arbeidsvreugde en kostenbesparing is

-adviezen die praktisch uitvoerbaar zijn

-uitdagende sparringpartner

transparant vast tarief met duidelijke afspraken.

Ervaringen van klanten

Peter van de Wielen

Als commercieel melkveehouder moet je altijd gefocust zijn op technische kengetallen en daarin ook beter willen scoren dan je collega veehouder, anders hou je het in het huidige economische en politieke klimaat niet vol. Om dat te realiseren heb je een team van specialisten nodig die jou daarin bijstaat en triggert om scherp te blijven. Adviseurs op het gebied van rundveevoeding, gezondheid, klimaat, fokkerij, huisvesting, management, enz. Ze komen allemaal in meer of mindere mate bij jou op het erf. Vraag jezelf bij al deze personen af ofdat jij er uiteindelijk ook beter van wordt, want bedenk goed dat zij jou ook zien als een verdienmodel, en zeker niet altijd in jou voordeel.

Mark van Klevet Koeienpraktijk is echt voor de volle 100 % onafhankelijk en kan daarom door een heel andere bril naar jou bedrijf kijken dan menig ander adviseur/verkoper. Door zijn jarenlange ervaring is hij een echte melkvee specialist die op een ongedwongen, vriendelijke, gemoedelijke manier jou kan triggeren, waardoor je overtuigt raakt van de verbeterpunten.

Sinds anderhalf jaar verzorgt Mark bij ons de bedrijfbegeleiding met spectaculaire verbeteringen tot gevolg. Om er maar een paar uit te lichten:
Melkproductie per koe per jaar gestegen met 2500 kg.
Tussenkalftijd gedaald met 40 dagen.
Celgetal gedaald van 600 naar 130.
Krachtvoer gift per koe per jaar gedaald met 400 kg.

Mark is voor ons een uitstekende investering die zijn geld dubbel en dwars waard is, voor nu en in de toekomst.

Toon Jennissen

Mark komt nu al geruime tijd voor de vaste bedrijfsadvisering op ons bedrijf. We zijn tevreden over de wijze waarop Mark dit aanpakt. Door zijn jarenlange ervaring als veearts legt hij verbanden tussen de vruchtbaarheid, de transititieperiode en de voeding en geeft praktisch advies. Zo hebben we recent ook de kalveropfok eens helemaal doorgelicht. Daarnaast coacht hij ons in de aanpak van zieke dieren. Omdat hij geen medicijnen verkoopt, gaat hij vaak terug naar de basis van het probleem en komt met structurele oplossingen.

Jeroen van Eijndhoven

Sinds een paar maanden ben ik fulltime thuis aan het werk op ons melkveebedrijf. Samen met mijn vader zijn we ons bedrijf klaar aan het maken voor de toekomst. Mark van Klevet Koeienpraktijk helpt ons daar erg goed bij. Hij komt maandelijks op ons bedrijf, hij houdt ons een spiegel voor wat betreft onze werkwijze en hij geeft een praktisch advies. Zo hebben we afgelopen tijd al veel bereikt op het gebied van vruchtbaarheid, uiergezondheid en productie. Mark is onafhankelijk en wil geen medicijnen verkopen maar coacht ons om daadwerkelijk beter te gaan boeren.

Chiel Dreierink

Als jonge melkveehouder en HAS-student was ik al begonnen met het insemineren van onze koeien. Ik wilde me graag verder verdiepen in de vruchtbaarheid op ons melkveebedrijf. Mark van Klevet Koeienpraktijk heeft me hier uitstekend mee geholpen. In eerste instantie heeft hij mij uitleg gegeven over de cyclus van koeien en de interpretatie van scanbeelden. Ook heeft hij advies gegeven bij de aanschaf van goede scanapparatuur. Daarna zijn we samen praktisch aan de slag gegaan om de vaardigheid van het scannen onder de knie te krijgen. Ik scan nu zelfstandig op dracht bij onze koeien waardoor ik nog meer grip krijg op de vruchtbaarheid op ons bedrijf.

De diensten van Klevet voor melkveehouders

 

Klevet koeienpraktijk advies basis abonnement

Bedrijfsadvisering Basis

Op regelmatige basis wordt het bedrijf bezocht, frequentie is in overleg. Tussendoor is altijd overleg mogelijk via mail, app of telefoon. Tijdens het bedrijfsbezoek komen de volgende zaken aan bod:

-vruchtbaarheidsbegeleiding door middel van scannen met de modernste apparatuur.

-begeleiding van de gehele transitieperiode.

-bespreken van de MPR gegevens, inclusief uiergezondheid en vruchtbaarheid.

-evaluatie van het rantsoen van de melkgevende koeien.

-ondersteuning in het zelfstandig onderzoeken en behandelen van zieke koeien.

* Als structureel meer advisering nodig is voor een bepaald onderwerp (zoals bijvoorbeeld uiergezondheid, jongveeopfok, biosecurity, infectieziekten, dierdagdoseringen, etc.) dan kan dat natuurlijk, maar dit valt buiten het abonnement Bedrijfsadvisering Basis.

Klevet koeienpraktijk advies plus abonnement

Bedrijfsadvisering Plus

Op regelmatige basis wordt het bedrijf bezocht. Frequentie is in overleg. Tussendoor is altijd overleg mogelijk via mail, app of telefoon. Tijdens het bedrijfsbezoek komen dezelfde zaken aan bod als in Bedrijfsadvisering Basis, aangevuld met onderwerpen waarvan gewenst is dat die bij elk bezoek behandeld worden. Te denken valt aan uiergezondheid, jongveeopfok, biosecurity, infectieziekten, dierdagdoseringen, etc.

Klevet koeienpraktijk advies op-maat abonnement

Bedrijfsadvisering Op Maat

Dit is een bedrijfsadvies op maat, bedoeld voor veehouders die geen behoefte hebben aan Bedrijfsadvisering Basis of Bedrijfsadvisering Plus, maar die gericht een bedrijfsprobleem aan willen pakken. In overleg wordt een traject afgesproken, dit kan dus ook van tijdelijke aard zijn.