Maakt

boeren

beter.

De rundveedierenarts als onafhankelijk adviseur

De hedendaagse rundveedierenarts kent vele taken. De belangrijkste is nog altijd het genezen van zieke dieren en het doen van verlossingen. Daarnaast is de rundveedierenarts verantwoordelijk voor het correct leveren en toepassen van diergeneesmiddelen. Al jarenlang zijn dit de belangrijkste bezigheden van de rundveedierenarts. Inmiddels zijn daar ook controlerende taken namens overheid en zuivel bijgekomen en dit lijkt alleen maar meer te worden. Als laatste is de rundveedierenarts ook de adviseur van de melkveehouder, in ieder geval voor veterinaire zaken. Dit takenpakket kan ervoor zorgen dat de rundveedierenarts, door conflicterende belangen, in een spagaat komt.

Klevet Koeienpraktijk heeft de stap gezet om maar één taak te hebben, namelijk het geven van onafhankelijk en praktisch advies aan de melkveehouder met als enig doel om ervoor te zorgen dat zijn bedrijf zo goed mogelijk draait. Een sparringpartner en coach die signaleert, meedenkt, oplost en stimuleert. Op elk gebied en in elke vorm die gewenst is.

Klevet Koeienpraktijk heeft, door jarenlange ervaring, veel praktische kennis in tal van onderwerpen die kunnen spelen op een melkveebedrijf. Zo kan bijvoorbeeld vruchtbaarheidsbegeleiding een prima ingangspunt zijn om een bedrijf te doorgronden. Hierbij kunnen vaak verbanden gelegd worden met de voeding en de transitieperiode. De transitieperiode heeft altijd extra aandacht bij Klevet Koeienpraktijk, omdat dat de cruciale periode is tijdens het productieve leven van de koe. Andere onderwerpen waar Klevet Koeienpraktijk veel kennis van in huis heeft zijn uiergezondheid, klauwgezondheid en jongveeopfok. Ook kan Klevet Koeienpraktijk van dienst zijn bij algemene managementzaken, zoals het opleiden van personeel en het werken met protocollen.

Klevet Koeienpraktijk streeft ernaar om deel uit te maken van een groot netwerk, zodat er een team van adviseurs rond de melkveehouder ontstaat. Ook geeft Klevet Koeienpraktijk workshops over diverse onderwerpen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens verder op deze website over onze werkwijze, of neem contact op.

Download het gratis e-book: “In 10 stappen naar een succesvolle transitieperiode

De laatste jaren zijn de droge koeien letterlijk uit ‘het verdomhoekje’ gehaald, maar toch zijn er op veel bedrijven nog verbeterpunten. De transitieperiode is dé cruciale periode in het leven van een melkkoe. Meer focus op de transitieperiode zal ervoor zorgen dat veel processen op het bedrijf, zoals melkproductie, vruchtbaarheid en kalveropfok, beter verlopen. Lees daarom mijn tips om te kijken waar jij je nog kan verbeteren in het gratis e-book.

Klevet E-book koeienprakijk 10 Stappen naar een succesvolle transitieperiode